Brčko

Brčanski pčelari nisu zadovoljni minulom sezonom

Za brčanske pčelare sezona koja je u toku, jedna je od najloših u posljednjih desetak godina, jer je vrcanje meda i tri puta manje od prosječnog.

„Zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika, koje su vladale tokom proljeća bagremova paša je u potpunosti propala, a i variranje temeperature tokom ovog mjeseca apsolutno se negativno odražava na pčele. Rezultat svega je prinos meda, tri puta manji od prosječnog, odnosno bar očekivanih deset kilograma po košnici“, rekao je predsjednik Uduženja pčelara „Matica“, Nikola Kerezović.

Pored rečenog, gotovo je sigurnio, da zbog pandemije, tredicionalnog Međunarodnog sajma meda i pčelinjih proizvoda u Brčkom, ove godine neće biti, dodao je Kerezović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button