RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski SDP čestitao svjetski dan Roma

Rukovodstvo i članovi Regionalne organizacije SDP BiH za Regiju Brčko i Općinske organizacije SDP BiH Brčko distrikt BiH upućuju iskrene čestitke i najbolje želje svim Romkinjama i Romima povodom Svjetskog dana Roma.

Ljepotu nasljeđa i identiteta svakog naroda potrebno je njegovati. Posebnu pažnju posvetit ćemo očuvanju romske kulture, tradicije, jezika i pisma, kako bi mlađe generacije Roma bogatstvo svog podrijekla s ponosom prenosile na svoju djecu i svoje obitelji.

Zajedničkim snagama i akcijama provodit ćemo sve potrebne programe i mjere za aktivno uključivanje pripadnika romske nacionalne manjine u svakodnevni društveni i javni život. Obrazovanje, zapošljavanje, poboljšanje uvjeta življenja i stanovanja su samo neki od ciljeva  kojima SDP BiH to nastoji i osigurati.

Predsjednik RO SDP BiH               Predsjednik OO SDP BiH

      Brčko distrikt BiH                                  Brčko distrikt BiH
       Dr. sc. Banda Izet                                   Atić Esad

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.