Brčko

Брчко: “Анђели” уручили 600 комада пелена за дјечака са посебним потребама

Чланови Удружења жена “Анђели” из Крепшића су, у наставку велике хуманитарне акције “Чеп за хендикеп”, посјетили петнаестогодишњег дјечака са посебним потребама Драгана Вигњевића из Брчког и уручили му 600 комада пелена.

Зорица Педић се, у име овог удружења, поново, захвалила свима онима који свакодневно сакупљају чепове и поручила им да не одустају од акција јер она нема “рок трајања”.

“Проблеми се свакодневно појављују, настају и нестају. Међутим, углавном више настају него што престају. Због тога је ова наша акција трајног карактера. Људима је увијек потребна помоћ и ми желимо да им, заједничким снагама, пружимо подршку и помогнемо. Колико год прикупљање чепова дјеловало као ситница и лаган посао, будите свјесни да сваког дана направите једно велико дјело од којег користи имају особе са инвалидитетом”, рекла је Педић.

Акција “Чеп за хендикеп” подразумијева прикупљање свих врста пластичних чепова који се рециклирају као тврда пластика, а све у циљу да се, новцем прикупљеним рециклажом, обезбиједи набавка помагала која особама ускраћеним за слободно и несметано кретање у великој мјери олакшавају живот.

“Анђели” из Крепшића су, ову акцију, започели прије двије године, а од продаје чепова које су прикупили грађани Брчко дистрикта, до сада је набављено неколико хиљада комада пелена за око десеторо дјеце са посебним потребама.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button