RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одржана премијера филма “Косово -моменат у цивилизацији”

Пројекција филма „Косово –моменат у цивилизацији“ који говори о културној и духовној баштини Косова и Метохије, њеној угрожености, али и љепоти, одржана је синоћ у Дому културе у Брчком.

Присуствујући премијери филма у Брчком, режисер Борис Малагурски је истакао да овим документарним записом покушава да покаже јавности региона и свијета шта се дешава са српским наслеђем у јужној српској покрајини.

“Иако су под заштитом Унеска, на подручју Косова и Метохије од 1990. године до данас уништено је више од 150 цркава и манастира“, нагласио је Малагурски.

Премијеру филма „Косово-момент у цивилизацији“ организовао је „Конзервативни клуб“, недавно основано удружење грађана, које за циљ има очување традиције и афирмацију културе, историјских, духовних и других вриједности српског народа у Брчко дистрикту и другим градовима.

Борис Малагурски, српско-канадски режисер и телевизијски водитељ, широј јавности постао је познат захваљујући документарном филму „Тежина ланаца“, као и свом друштвеном активизму.

Након самог филма, у препуној сали брчанског Дома културе, публика је ималa прилику да у форми трибине, кроз питања на разне теме, поразговара са режисером, али и наратором Стефаном Поповићем који живи у Канади, али је поријеклом са Косова.

Документарни филм „Kосово – моменат у цивилизацији“ имао је свјетску премијеру у Паризу, а потом и у Kосовској Митровици и у Београду, али и у многим другим свјетским градовима и свим континентима.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Hrvatska donira vakcine: Bosni 30.000, a Crnoj Gori i Republici Kosovo po deset hiljada

Radio Brčko

Održane radionice u brčanskom Domu kulture: “Teatar i ja” – izgradnja životnih vještina

Mirsad Zahirović

Vučić: Tražit će priznanje Kosova

Radio Brčko