RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Одржана промоција књига ауторки Цвије Перановић Којић и Индире Омерхоџић Баковић

У оквиру манисфестације „Прољеће у граду“ вечерас је у Градској библиотеци Брчко дистрикта БиХ одржана промоција књига Цвије Перановић Којић и Индире Омерхоџић Баковић.

Руководилац брчанске Библиотеке Лејла Хогић рекла је да су вечерас представљене књиге „Алхемија ума и душе“ Цвије Перановић Којић и „Рестартовање душе“ и „Ходање по жици“ Индире Омерхоџић Баковић. Хогић је додала да је ово специфично представљање јер се представљају три књиге поезије и лирске прозе наших завичајних ауторки.

Модератор вечерашњег догађаја професорица и књижевница Мирјана Ђапо рекла је да је ово шеста књига Цвије Перановић Којић док се Индира Омерхоџић Баковић први пут представља као аутор.

„Заједничко овим књигама је што је то нека врсте не само интимне поезије наших ауторки, нека врста њиховог емотивног дневника, него имају и једна и друга врло сличну поруку, да треба човјек да буде са душом а да одрасте, да престане једног тренутка да буде оно дијете које газе. И онда када је на кољенима и када га живот и друге оклности оборе, да се рестартује, да се поно вине, дигне и живи живот достојан човјека“, рекла је Ђапо.

Цвија Перановић Којић рекла је да књига „Алхемија ума и душе“ у суштини наша самоспознаја када нешто што није добро претачемо у нешто најбоље, преобразимо себе и наше мисли и осјећања и искористимо да растемо да будемо бољи људи, да разумијео боље себе али и друге људе у околини.

Индира Омерхоџић Баковић рекла је њена љубав према писању траје још од младих дана и да у овим збиркама поезије и прозе и кратких прича преовладавају теме о љубави и један дио прича из дијетињства које је било јако лијепо и занимљиво.

Вечерашњој промоцији књига присуствовао је велики број заинтересованих грађана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Žarko Milenić 28.05.2024. - 06:37 at 06:37

Није наведено ко су издавачи поменутих књига.

Kometari su zaključani.