RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одржана трећа јавна расправа о Приједлогу буџета за 2023. годину

Комисија за буџет Скупштине Брчко дистрикта у сарадњи са Владом и Дирекцијом за финансије одржала је данас трећу јавну расправу о Приједлогу буџета за 2023. годину с представницима мјесних заједница, удружењима грађана, и осталим појединцима.

Члан Комисије за буџет Скупштине Брчко дистрикта БиХ Урош Војновић рекао је да су захтјеви грађана и удружења који се чују током јавних расправа врло слични као и претходних година и да се углавном односе на инфраструктурне пројекте.

Војновић је истакао да ће Комисија заједно са Владом разматрати захтјеве и оно што је реално уградити у буџет за наредну годину водећи рачуна да сви пројекти морају имати одређену пројектно-техничку документацију јер само издвајање новца не значи да ће сам пројекат бити реализован. Он је нагласио да се у међувремену појавио и нови проблем приликом реализације инфраструктурних пројеката.

“Врло често имате прилику да видите да се и на расписане тендере не јављају заинтересоване фирме, тако да имам информацију да је у Одјељењу за јавне послове од расписаних преко стотину лотова тек 29 њих  реализовано, прије свега из разлога повећаних цијена репроматеријала за потребе асфалтирања и слично”, рекао је Војновић.

На јавној расправи учествовала је и Весна Арсенић предсједник МЗ Плазуље која је такође представљала и друге мјесне заједнице које имају заједнички проблем водоснабдијевања. Она је нагласила да предвиђена средства нису довољна за рјешавање проблема водоснабдијевања те да очекује да ће Влада имати разумијевања за њихов дугогодишњи проблем, нарочито јер се у њиховој мјесној заједници налази фабрика воде.

У име мјесне заједнице Центар 2 – Ново Брчко расправи је присуствовао Бранко Маричић који је истакао да су овој мјесној заједници смјештени бројни школски објекти и јавна предузећа али да су примјетни бројни проблеми јер дужи низ година није улагано у ифраструктуру.

“Наш захтјев се односи на уређење прилаза мјесној заједници из правца пруге који је неуређен, нема пјешачку стазу и представља опасност за велики број грађана који тим правцем свакодневно пролазе”, рекао је Маричић.

Иначе Приједлог буџета Брчко дистрикта БиХ за наредну годину износи нешто више од 280 милиона КМ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.