RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Отворен 5. Симпозиј медицинских сестара и техничара БиХ

У организацији Удружења здравствених техничара „Медицинар“ Брчко, данас jе у нашем граду отворен 5. Симпозијум медицинских сестара и техничара БиХ са међународним учешћем.

Више од 250 медицинских сестара и техничара из цијеле БиХ и окружења имаће прилику да кроз дводневни симпозиј размјене искуства и знања и да пошаљу јасну поруку о значају медицинске сестре у здравству.

Симпозиј медицинских сестара и техничара БиХ отворио је шеф Одјељења за здравство у Влади дистрикта Сеад Шадић, који је поздрављајући присутне нагласио важност и значај медицинских техничара у цјелокупном здравственом систему.

„Влада Брчко дистрикта већ неколико година подржава ову манифестацију коју организује наше Удружење и они већ дуги низ година указују на значај, обим, обавезу и одговореност посла медицинске сестре посебно гледајући кроз пандемију, а такође гледајући кроз незадовољство здравствених радника које ћемо врло брзо позитивно ријешити“, рекао је Шадић.

Предсједник Удружења „Медицинар“ Елведин Дурмо рекао је да ће се током дводневног симпозија одржати више од 60 предавања, један округли сто и интерактивна радионица.

„Здравствени радници су показали кроз пандемију корона вируса колико је занимање медицинске сестра важно у друштву јер смо тада стали на браник друштва у борби са корона вирусом“, истакао је Дурмо.

Он каже да се овогодишњи симпозиј одржава под мотом „Побољшајмо себе – промјенимо друге” и да је циљ да се кроз едукације медицинска сестра врати на пијадестал заснован на етичким нормама које јој у друштву припада.

Дипломирани менаџер у здравству и медицински техничар Фадил Слијепчевић већ пети пут учествује на овим симпозијима и каже да за учеснике ово представља велику могућност за размјену искустава.

„Чекали смо три године да прође пандемија и ово је прилика да размјенимо пандемијска искуства и развијемо клиничку праксу“, истакао је Слијепчевић.

Елведин Дурмо је рекао да положај медицинске сестре данас у друштву уопште није признат како би требао бити и да свим капацитетима треба радити на томе да се њихов статус унаприједи и побољша.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zapošljavanje medicinara u Njemačkoj, rok za prijave 13. septembar

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!