RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Патронажна служба обавља велики број интервенција

Патронажна служба Здравственог цетра у Брчком са тимовима, који се састоје од доктора и медицинских сестара свакодневно обилазе особе које нису у могућости из здравствених разлога доћи у неку од здравстених установа, старе и немоћне и новорођене бебе.

Главни медицински техничар у брчанском Здравственом цетру Елведин Дуран каже да је у 2021. години забиљежен изузетно велики број интервенција које су обавиле медицинске сестре на терену.

„Колико је значајано постојање и рад једне овакве службе за локалну заједницу као што је дистрикт Брчко најбоље показује број од готово 30 хиљада интервенција на терену само у прошлој години“, истакао је Дуран.

Опис посла овог здравственог дијела за пружање здравствене заштите је разнолик и захтјева поред стручности и ону хуману страну човјека.

„Ова служба свакодневно ради у тимовима како би пружена здравствена заштита била што квалитетнија“, додао је главни медицински техничар.

Према ријечима Дурана, у овом послу услови рада су тежи јер постоје ситуације које су неизвјесне и мање пријатне.

Патронажна служба у брчанском Здравственом цетру је тренутно кадровски добро оспособљена али нова возила и савременија опрема увијек су добродошли.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.