RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Почела обука за будуће предузетнике

У склопу Програма самозапошљавања Брчко дистрикта данас је у Омладинском центру почела обука за 88 кандидата, који су се путем Јавног позива Завода за запошљавање Брчко дистрикта, пријавили на Програм самозапошљавања, вриједног више од 640 хиљада КМ.

Кандидати ће, у обуци која траје до 4. јула ове године, проћи едукацију из области писања пословних планова, рачуноводства и маркетинга.

Шеф Пододјељења за привреду у Влади Брчко дистрикта Амра Абаџић истакла je да се и на овај начин покушавају задржати млади у Брчком како би им се кроз овакве програме помогло у осамостаљивању и реализацији њихових пословних идеја.

“Ове обуке су јако битне, јер се кроз њих види да ли је пословна идеја кандидата квалитетна и да ли може пребродити све потешкоће које се налазе испред предузетника”, истакла је Абаџић додајући да је до сада 430 младих људи покренуло свој посао.

Говорећи о значају обуке и детаљима Програма самозапошљавања, за 88 пријављених кандидата шеф Сектора за посредовање у Заводу за запошљавање Брчко дистрикта Адмир Галијатовић, каже да су се на програм могли пријавити и лица која су у току године регистровала свој посао, а не само лица која се налазе на евиденцији Завода.

Према ријечима Галијатовића, након завршене обуке полазници су у обавези доставити пословни план за своје идеје, које ће у максималном износу до 15.000,00 КМ бити подржане од стране Владе Брчко дистрикта и Завода за запошљавање. Подршка усвојеним пословним идејама трајаће најмање 24 мјесеца.

Драган Марковић из Брчког жели да путем Програма самозапошљавања постане млади предузетник који би уз подршку надлежних отворио „он лајн шоп“ за продају суплемената за здравље.

Он сматра да ће му данашња обука донијети кључне информације из области менаџмента, финансија и маркетинга.

Будући предузетници, ако им ове године пословна идеја не добије подршку, могу се и следеће године по Јавном позиву пријавити, како би уз олакшан начин покренули свој сопствени посао.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Ускоро Закон о предузетничкој инфраструктури дистрикта

Vladimir Matijević

Brčko: Besplatne obuke za nezaposlene osobe

Mirsad Arnautović

ZZZ Brčko distrikta objavio Javni poziv za zapošljavanje teže zapošljivih lica

Radio Brčko