BrčkoKoronavirus

Брчко: Појачана контрола рада угоститељских објеката

Казне од хиљаду до 10 хиљада марака

Инспектори дистрикта од јуче су кренули у појачану контролу рада угоститељских објеката у циљу поштовања наредбе Штаба за заштиту и спашавање и мјера везаних за рад угоститељских објеката. Дамир Булчевић, шеф Инспектората дистрикта каже да су инспектори овом приликом дјеловали превентивно и већина угоститељских објеката су поштовали прописане мјере. Они који нису поштовали те мјере су упозорени и након повратка инспектора констатовано је поштоване истих.

„Током јучерашњег дана прегледали смо 34 угоститељска објекта и апеловао бих на све власнике угоститељских објеката да се придржавају ове наредбе која говори о дистанци, распореду столова, броју особа које могу бити унутар једног објекта“, каже Булчевић. Он сматра да грађани морају имати у виду чињеницу да је број заражених повећан и да епидемиолошка ситуација није добра, те да је придржавање епидемиолошких мјера неопходно.

Булчевић је замолио све привредне субјекте и грађане дистрикта да поштују прописане мјере, јер ће Инспекторат у супротном морати санкционисати све који крше наредбе. Сугерише се власницима угоститељских објеката да организују рад што је могуће више на отвореном, односно у баштама.

Булчевић каже да су за поштовање наредбе Штаба за заштиту и спашавање одговорни власници угоститељских објеката који регулишу правила у свом објекту, тако да за кршење наредби гости не сносе санкције. Булчевић наглашава да због непоштовања рјешења инспектора дистрикта казне могу бити од  хиљаду до 10 хиљада марака, а за одговорно лице 200 марака. Булчевић каже да сви они који уоче да се у одређеним локалима не поштују мјере то могу пријавити на број 122 након чега ће инспкетори реаговати у складу са наредбама.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button