RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Представа „Зелена чоја Монтенегра“ отказана због болести глумаца

Представа „Зелена чоја Монтенегра“ у извођењу Београдског драмског позоришта у коопродукцији са Градским позориштем Подгорица и Град театром Будва због болести глумаца вечерас неће бити изведена, изјавио је директор 38. Сусрета позоришта БиХ у Брчком, Јаков Амиџић.

Према његовим ријечима, Београдско драмско позориште је понудило као алтернативу двије друге представе. Међутим, процедура селектовања представа је, појаснио је, иначе јако дуга, те се извинио публици што вечерашња неће бити играна.

Осврћући се на разне натписе и примједбе учесника Сусрета о кредибилитету Бранислава Лечића, једног од чланова жирија овогодишњег фестивала, Амиџић је рекао да је редитељка представе Атељеа 212 имала примједбу да је “поменути члан жирија неморална особа“ и упитао их „зашто је неморална та особа и зашто такве ствари не ријеше у Београду“!?

„Ми десет година покушавамо да у жири фестивала доведемо једног кредибилног човјека који може апсолутзно задовољити фестивал“, рекао је Амиџић.

Упитан да прокоментарише најављено отказивање играња неких представа, Амиџић је рекао да до сада није било, од стране позоришта, ни једно отказивање.

У међувремену је Сатирично казалиште „Керемпух“ из Загреба обавијестило представнике Сусрета да иступају из службене конкуренције фестивала те да неће учествовати ни у каквим попратним садржајима.

Истим поводом, саопштењем за јавност, огласили су се и из Хрватског народног казалишта Сплит и затражили изузимање из конкуренције за награде.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prateći program 36. Kazališnih susreta Brčko

Radio Brčko

Spisak predstava ovogodišnjih “Pozorišnih susreta BiH” u Brčkom

Radio Brčko

Интервју са Амаром Ђоровићем: Мали Бајo је последица тешког времена

Миљана Ђурђевић