RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Радови на изградњи Омладинског центра у МЗ Грчица у пуном јеку

У брчанској Мјесној заједници Грчица тренутно се ужурбано изводе радови на изградњи Омладинског центра, који су започети у октобру 2022. године, истакао је предсједник Мјесне заједнице Грчица Дарко Пантић.

„Након вишегодишњег чекања, те прибављања неопходне документације у овој Мјесној заједници радови на изградњи Омладинског центра напокон су започели прошле године и у току је завршетак прве фазе поменутих радова на површини од 1.000 метара квадратних“, рекао је Пантић.

Према његовим ријечима рок за завршетак радова није још увијек познат.

За изградњу Омладинског центра у Грчици до сада је из буџета Дистрикта издвојено 840 хиљада марака, а планирано је како каже Пантић за ове намјене 1,5 милиона марака.

Омладински центар у Грчици, неће само служити мјештанима овог насеља,  већ и за све оне који живе на подручју Дистрикта, а имају потребе за овим простором, што подразумјева невладинин сектор, односно различита удружења грађана.

„Морам истаћи да смо потписали уговор са представницима Развојног програма УН гдје ће управо овај Омалдински центар у Грчици постати и дневни центар, што ће бити пета по реду мјесна заједница у Брчком која има просторије дневног центра“, додао је Пантић.

У Грчици која броји око 7 хиљада становника, постоји само једна јавна чесма која није довољна за овај број мјештана, истакао је Пантић додавши да би у неким улицама требало санирати путну инфраструктуру која је веома стара и дотрајала.

На путној дионици Грчица – Поточари, још једном подсјећа предсједник ове мјесне заједнице, због непримјере брзине возача посебно у овом љетњем периоду неопходно је поставити успориваче саобраћаја.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.