RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: СДА и два независна посланика покренули иницијативу за смјену градоначелника Зијада Нишића

Посланички клуб Странке демократске акције Брчко дистрикта и два независна посланика Абдулах Иљазовић и Бахрија Рибић данас су на конференцији за новинаре представили другу по реду иницијативу за разрјешење градоначелника Брчког Зијада Нишића коју су недавно поднијели Скупштини Брчко дистрикта.

Као разлоге за поновно подношење иницијативе опозициони посланици наводе лош рад Владе Брчко дистрикта и спорост у спровођењу реформи. Предсједник Општинског одбора СДА Брчко Есед Кадрић обраћајући се новинарима рекао је да ће у скорије вријеме о иницијативи разговарати са представницима друга два народа у Дистрикту и предложити два кандидата за градоначелника, Сенада Османовића и Елдада Мркаљевића, обојица из СДА.

„Група посланика је покренула иницијативу за смјену градоначелника придржавајући се поново разлога и принципа који су вриједили када сам смијењен у смислу већинског представљања једног народа јер садашњи градоначелник није обезбједио подршку већинског народа из којег долази“, истакао је Кадрић објашњавајући разлоге због чега по његовом мишљењу Влада Дистрикта стагнира у раду.

„На недавној сједници ПИК-а у Сарајеву супервизор за Брчко је рекао да је ова локална заједница у фази стагнације и застоја у развоју, што може бити само потврда онога што говоримо“, рекао је Кадрић наводећи да тренутна власт нема довољан број посланика у Скупштини који ће гласати за буџет и донијети нове законе и само због тога градоначелник треба поднијети оставку.

Према његовим ријечима ова иницијатива може бити прилика како би дошло до стабилизације политичких прилика у Дистрикту и оспособљавања Владе за ефективнијим радом.

Кадрић је понудио стабилну широку коалицију која би имала капацитет да стабилизује прилике у Брчком и да брже и ефикасније ради као и у претходном периоду. Апеловао је на све учеснике у политичком животу да још једном размисле о принципима који су вриједили раније, а ради се о већинском представљању једног народа.

Предсједник СДА Брчко на крају конференције за медије упитан да ли ће бити препрека код друга два народа с обзиром да су раније изречени ставови о неподржавању промјена, Есед Кадрић је рекао да су сада нове околности и контекст, те да ће у овом случају превагнути осјећај одговорности према заједници.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SDA: Odbijamo Dodikov ultimatum, pozivamo i međunarodnu zajednicu da ne nasjeda

Radio Brčko

Olovkom spriječiti razgradnju BiH

Admir Kadrić

IZBORI 2018: SDA najjača stranka iz Federacije BiH, a SNSD iz Republike Srpske

Radio Brčko