RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Синдикат тражи веће казне за непоштовање Закона о регулисању цијена у дистрикту

Синдикат Брчко дистрикта активно прати и ради на изради новог Закона о регулисању цијена у дистрикту. На иницијативу групе посланика Закон је ушао у скупштинску процедуру и усвојен је у првом читању а брчански Синдикат дао је и своје амандмане на нови Закон.

Предсједник Синдиката Брчко дистрикта Игор Бабић каже да се амандмани њихове организације односе на казнене одредбе Закона у којим се тражи да се уврсти максимална законом предвиђена казна за оне који га не поштују.

„Сматрамо да Закон губи своју сврху ако казне буду мале и ако маркети повећају цијене које нису у складу са Законом а имају довољан промет да плате те мале казне. Такође, тражимо и да Инспекторат Брчко дистрикта ангажује тачно одређеног инспектора који би се бавио само овом тематиком,“ рекао је Бабић.

Потрошачка корпа за једну четворочлану породицу према Бабићевим ријечима у последњих неколико мјесеци драстично се повећала и сада износи 2330 КМ што је велики раст у односу на почетак године.

„У неком будућем периоду мора се размислити о повећавању плата, с обзиром да  просјечна плата износи 1060 КМ што је у овим условима јако мало,“ истакао је Бабић.

Бабић је највио разговоре око формирања нових синдикалних организација у ЈП „Путеви Брчко“ и у Заводу за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта.

Он је за крај мјесеца маја најавио синдикалну конференцију на којој би се требало донијети низ закључака о повећању плата.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sindikat Brčko: Podignute prve optužnice za nesavjesne poslodavce

Gorana Antić

Ilija Kalajdžić penzionisan, na čelu brčanskog Sindikata Igor Babić

Admir Kadrić

Брчко: Синдикат ће ове године радити на омасовљењу чланства

Миљана Ђурђевић