RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Служен парастос у Крепшићу и Вучиловцу

У организацији Удружења ветерана БОРС Брчко данас су у Крепшићу и Вучиловцу обиљежени парастоси за погинуле борце и цивилне жртве рата у протеклом одбрамбено – отаџбинском рату.

Предсједник мјесне борачке организације  из Крепшића Милан Максимовић рекао је да је из тог мјеста погинуло 11 бораца војске Републике Српске и три цивила, док је из Вучиловца живот изгубило 17 војника и шест цивила.

„Као и сваке године на данашњи дан се окупљамо овдjе да одамо пошту погинулим борвцима Крепшића, Вучиловца,Козарске Дубице и Челинца,“ рекао је Максимовић.

Драголјуб Чибић, предсједник Општинске борачке организације у Козарској Дубици, истакао је да је много бораца из тог града изгубило животе у биткама за очуванје коридора.

„У биткама на очувању и проширењу коридора херојски је погинуло 54 борaца из Козарске Дубице, и са сјећањем на наше саборце долазимо у Вучиловац. Послиjе оволико година сјећања нас служе и емоције раде,“ каже Чебић.

Син погинулог борца Недељка Рулића и Челинца уједно и предсједник општинске борачке организације из тог града  Душко Рулић рекао је да је из Челинца у борбама на овим просторима живот изгубило 25 бораца и три се воде као нестала.

„Још увијек тражимо наше нестале борце. Нисмo у томе успјели и нећемо одустати док их не нађемо, зато што су нам наши очеви оставили да стварамо бољу републику и да успомену на њих никада не заборавимо,“ истакао је Рулић.

Парастосу су поред родбине и пријатеља присуствовали  и представници борачких организација као и представници српских политичких партија из Брчког, који су положили вијенце и запалили свијеће код спомен цркве у Крепшићу и код споменика палим борцима у Вучиловцу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

И у Брчком обиљежен Дан несталих бораца и цивила Републике Српске

Radio Brčko

Брчко: Служен парастос српским жртвама ратова у Буковцу

Миљана Ђурђевић

На Дан Војске Републике Српске служен парастос у Горњем Брезику

Дејана Крстић