RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Светосавска омладинска заједница прикупља помоћ за најугроженије

Светосавска омладинска заједница из Брчког покренула је хуманитарну акцију прикупљања пакета помоћи за социјално угрожене становнике Брчко дистрикта како би им уљепшали предстојеће празнике.

Хуманитарни пакети састојаће се од  хране, одјеће и осталих свакодневних потребштина, а прикупљају се и новчана средства за набавку печеница  најугроженијим породицама за предстојећи Божић.

Огњен Окиљ, члан Управног одбора Светосавске омладинске заједнице каже да је акција почела спонтано када су чланови Светосавске омладинске заједнице одлучили да прикупе помоћ за једну породицу која је живјела у оскудним условима са троје мале дјеце.

„Често нисмо ни свјесни колико смо богати, док не дођемо у прилику да видимо људе који живе испод сваког минимума“, истакао је Окиљ.

Према његовим ријечима, све више је људи који признају да нису у могућности да живе без помоћи других и сами се јављају на адресу Светосавске омладинске заједнице.

Сви грађани који желе да се прикључе овој хуманитарној акцији и на тај начин помогну и обрадују своје суграђане могу то учинити у свим Храмовима Српске православне цркве у Брчком.

Хуманитарна акција траје до краја децембра, а у плану Светосавске омладинске заједнице је и хуманитарни концерт духовне музике за Брчака Бориса Бједова коме је потребна трансплантација бубрега. Kонцерт етно групе „Траг“ је најављен за јануар 2019. године.

На крају да кажемо да Светосавска омладинска заједница Брчко организује промоцију књиге “Чуда српске светитељке – Анастасија” аутора академика доктора Драгана Дамјановића.

Промоција је заказана за недељу 23. десембра у сали парохијског дома храма Свете Петке у Грчици са почетком у 16 часова.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: У току Васкршња хуманитарна акција

Миљана Ђурђевић

Брчко: Чланице Удружења српских сестара подијелиле пакете најугроженијима

Миљана Ђурђевић