Brčko

Брчко: У буковачкој шуми пронађено и уклоњено одбачено оружје

У недељу (24.1.2021.г.) припадници јединице за уклањање експлозивних средстава (УЕС) Одсјека цивилне заштите Брчко дистрикта Босне и Херцеговине су изашли на терен у мјесној заједници Буковац.

-Излазак на терен је услиједио након позива Центру за осматрање и обавјештавање 121, када је грађанин пријавио да је у шуми уочио одбачено оружjе и како је претпоставио експлозивна средства- казао је шеф Одјељења за јавну безбједност у Брчко дистиркту Босне и Херцеговине Богдан Братић.

Богдан Братић

Том приликом је пронађено и уклоњено: противпјешадијска мина ПМА-2 (1 комад), аутомат руске производње М-40 ППД1940 калибра 7,62X25 (један комад), те остаци неексплозивног војног материјала.

-Све је уклоњено како не би стварало забуну и страх код становништва иако пронађени предмети нису стварали опасност по здравље и безбједност грађана. Овом приликом апелујем на грађане да уколико нелегално посједују оружjе или експлозивна средства да о томе обавијесте Центар за осматрања и обавјештавање на телефонски број 121 након чега ће изаћи наши припадници и на безбједан начин то преузети, а касније и уништити. Такође, уколико грађани пронађу сумњива неексплодирана средства која су неодговорни појединци одложили да такође позову 121, а никако да они помјерају сумњиве предмете јер може доћи до трагичних посљедица- казао је Братић.

Он је подсјетио да је током 2020.године јединица за УЕС имала 55 интервенција током којих је уклоњено и уништено више експлозивних средстава, тенковских и против пјешадијских мина, те разног експлозивног материјала.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button