Brčko

Брчко: Упућена иницијатива Влади за заштиту трим стазе од уништавања

Представници атлетских клубова, спортских удружења и остали корисници трим стазе за трчање и рекреацију упутили су данас Влади дистрикта иницијативу у којој предлажу мјере којима би се стаза заштитила од даљег уништавања.

Чланови клубова у иницијативи предлажу постављање вертикалне сигнализације, издраду и подјелу едукативних летака са информација о адекватном кориштењу и заштити трим стазе.

Предсједник “Атлетског клуба” Брчко Боро Ђурђевић истиче да се овом иницијативом жели скренути пажња на несавјесно уништавање трим стазе.

„Она је је сваким даном у све лошијем стању зато што нема одржавања, чувања и пошто Брчко има три атлетска клуба ми смо се договорили да пошаљемо једно писмо Влади која је инвеститор, да заштити стазу“, рекао је Ђурђевић.

Они су навели да потписана удружења располажу људским ресурсима која би се могла ставити на располагање, како би се наведени приједлози спровели у дјело, међутим потребна је сагласност Владе Брчко дистрикта.

На питање какав одговор очекују на иницијативу, Ђурђевић је истакао да не може прогнозирати с обзиром да до сада и нису баш имали разумијевања.

„Ми не знамо какав ће одговор бити, јер смо имали пуно иницијатива у том правцу, али нисмо имали позитивне одговоре. Истина, имамо позитивне ставове кључних људи у Влади, посебно градоначелника, али очгледно да унутар свега тога неко нема снагу и визију у ком правцу треба развијати спортску инфраструктуру града“, истакао је он.

Коментар координатора пројекта изградње трим стазе, Срђана Кондића, на ову ситауцију је да је надлежност Одјељења за јавне послове био пројекат изградње трим стазе, а да ће њено одржавање ускоро постати надлежност Канцеларије за управљање јавном имовином.

„Одјељење за јавне послове ради изградњу и реконструкцију, након тога ми то дајемо на одржавање ЈП „Путеви Брчко“ ако су улице или путеви у питању, а игралишта и рекреативне садржаје Канцеларији за управљање јавном имовином“, рекао је Кондић.

Он додаје да је трим стаза изграђена да буде на услузи свим грађанима и да је јако тешко утицати на свијест људи како је треба или не треба користити, уколико је они сами немају.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button