RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Ускоро реализација треће фазе ревитализације “Луке”

У наредних неколико дана очекује се и потписивање уговора за реализацију треће завршне фазе ревитализације и модернизације ЈП “Лука Брчко“, а која се односи на реконструкцију пруге и изградњу приступне цесте.

„Ми смо у сталном контакту са извођачем који би требало да испоручи нову дизалицу и са Европском банком за обнову и развој. Сви смо истог размишљања да би требало уговор привести крају, јер није никоме у циљу да дође до раскида уговора или до ретендерисања, што би произвело нове трошкове и губљење времена“, нагласио је Јосић.

„Крајњи рок за испоруку нове дизалице је мјесец септембар ове године“, додао је директор.

Коментаришући Одлуку о забрани извоза трупаца преко “Луке Брчко” за Кину, коју је јуче донио Савјет Министара БиХ, директор предузећа Јосић је рекао да се неће значајно одразити на пословање предузећа, пошто претоварају и другу врсту роба.

“Лука Брчко” је једина међународна ријечна лука у Босни и Херцеговини чијом модернизацијом би требао бити омогућен већи проток робе у региону и ван њега.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.