Brčko

Брчко: Вијеће младих најавило нове активности

Вијеће младих Брчко дистрикта, након мање стагнације због вируса корона, наставља пуном паром, a у плану су бројни пројекти.

Потпредсједница Вијећа младих Теа Ружић истакла ће традионални сусрети младих бити одгођени највјероватније за септембар, као и да су неке активности успорене, али је јуче одржан веома битан састанак, тако да вијеће полако креће активније са радом.

„Јуче смо имали састанак са ноовоименованим министром за цивилне послове Анкицом Гудељевић, гдје смо се заједно са свим министрима ресорних министарстава за младе ентитета, Соњом Давидовић из Републике Српске и Зором Дујмовић из Федерације, те шефом Одјељења за стручне и административне послове у Брчком Срђаном Блажићем, разговарали о свим проблемима са којима се суочавамо, а заједнички закључак је да ће се поново кренути у процес успоставе Комисије за координацију питања мадих при Вијећу министара“, рекла је Теа Ружић.

Вијеће младих је на том састанку добило и подршку за рјешавање свих проблема младих насталих због корона вируса.

Теа Ружић је појаснила и које су то још активности које Вијеће почиње одмах након дуже паузе.

„Радимо са Вијећем младих Федерације БиХ и Омладинских савјетом Републике Српске на једном заједничком пројекту за младе „Факат је Вакат“. Такође, учествујемо и у комисији која је комисија за одабир представника младих цивилног друштва у Регионалној канцеларији за сарадњу младих „Рајко“, а дистрикт има и предсједника комисије, моју маленкост“,  истакла је Теа Ружић.

Она је нагласила да је изузетно поносна и на то што је Вијеће младих, у доба пандемије, уступило свој рачунар једном ученику на кориштење, у акцији „Лаптоп за сваког ученика“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button