Brčko

Брчко: Влада одржала 56. редовну сједницу

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на 56. редовној сједници усвојила је Приједлог одлуке о начину расподјеле средстава за додјелу донација мјесним заједницама на подручју Брчко дистрикта БиХ.

За ове намјене издвојено је 390.000,00 КМ и новчана средства распоредиће се у једнаким износима на све мјесне заједнице које испуне услове за додјелу донације.

Влада је на данашњој сједници усвојила и Нацрт закона о измјенама и допуни Закона о заштити од пожара Брчко дистрикта БиХ као и Смјернице за израду нацрта правилника о измјенама и допунама Правилника о начину и условима за подстицај у пољопривредној производњи.

Чланови Владе одобрили су и Нацрт одлуке о утврђивању јавног интереса за располагање пословним простором без накнаде у корист Удружења грађана Јединствене организације бораца „Унија ветерана“ и Удружења грађана „Организација ратних војних инвалида“ и Нацрт одлуке о усвајању акционог плана спровођења мјера и пројеката за период 2023–2025. године у оквиру Стратегије развоја Брчко дистрикта БиХ 2021–2027. године.

На сједници је усвојен и Приједлог одлуке о именовању представника Брчко дистрикта БиХ у оперативни штаб за питања миграција у БиХ као и Приједлог закључка о давању сагласности на Нацрт споразума између Савјета министара БиХ и Владе Републике Словеније о обављању доходовне дјелатности чланова породица особља дипломатских мисија и конзуларних представништава.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button