RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: За напад паса луталица одштета и до 1.100 КМ

Проблем паса луталица није трајно ријешен у Брчко дистрикту. Свједочимо и нападима паса луталица и наношењу тјелесних повреда усљед угриза паса. Јавно предузеће „Комунално Брчко“ је задужено за исплате одштетних захтјева грађанима, које нападну пси луталице.

Шеф Сектора за збрињавање напуштених животиња при Јавном предузећу „Комунално Брчко“ Жељка Томић, изјавила је данас да је у првом кварталу ове године ово предузеће запримило 12 одштетних захтјева усљед напада паса луталица у нашем граду.

Он је рекла да је се поред налаза љекара, попуњава и одређена документација која је неопходна да се приложи после напада паса луталица, те да је ЈП „Комунално Брчко“ задужено да се споразумним путем исплати штета од 900 КМ за пунољетна лица а 1100 КМ за малољетнике.

Томић каже да се поред налаза љекара, изјава сведока ако их је било, попуњава и одређена документација која је неопходна да се приложи после напада паса луталица. У прошлој години било је око 20 одштетних захтјева док је годину дана раније било дупло више одштетних захтјева за исплату оштећеним грађанима након напада паса луталица у Брчком.

Жељка Томић је рекла да је у последње двије године повећан број грађана који доводе и остављају своје кућне љубимце у азил и да се као разлог за тај чин често наводи одлазак у иностранство власника паса и да је до сада остављено 120 власничких паса док је доста мањи број удомљен.

Према њеним ријечима, ти пси се морају преузети јер би у противном били препуштени улици и због тога постали потенцијални проблем за нашу заједницу.

Жељка Томић најавила је да ће у сарадњи са Кинолошким савезом Брчко дистрикта 14. маја ове године бити организована изложба расних паса и паса мјешанаца и позвала све заинтересоване да покажу своје кућне љубимце.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обавјештење за купце – радно вријеме благајне и даље до 15:00 часова

Radio Brčko

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за петак 25.3.2022. године

Radio Brčko

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за четвртак 19.09.2019. године

Radio Brčko