RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Запослени у Пододјељењу за катастарске књиге данас ступили у генерални штрајк

Запослени у Пододјељењу за катастарске књиге данас су ступили у генерални штрајк уз поштовање минимума услова рада, а након одбијања Владе дистрикта Брчко да прихвати захтјеве Синдиката о линеарном повећању плата, потврдио нам је данас Игор Бабић, предсједник Синдиката Дистрикта.

Он је најавио сукцесивно ступање у генерални штрајк запослених у јавној управи у складу са Законом о штрајку и сљедеће одјељење које ће, како је рекао, ступити у генерални штрајк је Одјељење за јавни регистар односно писарница и ЦИПС.

„Ово је одговор на недостојанствену понуду власти, за мале платне разреде и онима који најтеже живе и који желе да се чује њихов глас како би се изборили за своје право“, каже Бабић.

Према његовим ријечима са надлежнима у Влади су се спорили око неких педесетак марака у односу на њихову понуду.

„Сматрамо да је то срамотно за буџет од 300 милиона марака и надамо се да ће најодговорнији људи испред извршне власти превазићи ову ситуацију и заједно са нама пронаћи рјешење“, нагласио је Бабић.

Према његовим ријечима Синдикат не одустаје од преговора и наглашава да су радници притјерани уз зид и само желе да их схвате озбиљно.

„Ово је сигурно један од најозбиљнијих тренутака у историји Дистрикта и једноставно вапај људи који тешко живе и који су своје услове смањили на минимум, а то је у овом тренутку неких стотињак марака“, рекао је Бабић.

Он каже да су изненађени новим правилником о санкционисању учесника штрајка који је јуче донијела Скупштина дистрикта Брчко и, како каже, трудиће се на све начине да га оборе, па ако треба и судским путем.

„Ово је један вид застрашивања и радници су се уплашили, иако у Скупштини тврде да то није никаква репресија. Али ово је осјетљив тренутак да се све ово дешава управо када смо ми ушли у све ово. Надам се да ће бити довољно разума да се ово измијени или повуче“, истакао је Бабић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.