RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Завршена 12. Ревија руског филма

Филмом “Палма” у Брчком је завршена 12. Ревија руског филма коју је организовала Светосавска омладинска заједница /СОЗ/ у сарадњи са Амабасадом Руске Федерације у БиХ.

Савјетник руске Амбасаде за научну, културну и образовну сарадњу Јуриј Пичугин рекао је синоћ да су сви приказани филмови из новије продукције, а да је филм “Палма” истинита, емотивна прича о псу из средине седамдесетих година прошлог вијека у Совјетском савезу.

Пичугин је истакао да је Брчко једини град у БиХ у којем се непрекидно, 12 година одржава ревија руског филма.

“Амбасада Руске Федерације потпуно подржава ову дивну иницијативу СОЗ-а у Брчком. Сматрамо да то на најбољи начин одражава културну отвореност и мултинационални карактер дистрикта, док с друге стране одражава братски карактер Српске и Руске православне цркве које подржавају наше нераскидиве културне и духовне везе на Балкану”, истакао је Пичугин.

Ревија руског филма почела је 27. новембра, а приказано је пет филмова из руске кинематорафије који су настали у посљедњих неколико година.

Координатор СОЗ-а Брчко Кристијан Ђокић рекао је да је задовољан посјетом ревији и поносан на овај вишегодишњи пројекат.

“У суштини ове ревије су духовна и културна веза српског и руског народа и ми то покушавамо да одржимо. Надам се да ћемо у сарадњи са амбасадом Руске Федерације успјети да оживимо и друге пројекте”, рекао је Ђокић новинарима уочи затварања ревије.

Посланик у Скупштини Брчко дистрикта Срђан Блажић рекао је да је ова ревија доказ да је Брчко слободан и град свих људи који шире мир, те се нада да ће се ова и сличне манифестације наставити да организују и у будућности, уз подршку Скупштине и Владе дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.