RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoIzbori 2020

Brčko: Biračkim odborima podijeljen izborni materijal, zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva

U Omladinskom centru u Brčkom danas je izvršena podjela izbornog materijala biračkim odborima, a Izborna komisija Distrikta je odborima podijelila i dezinfekciona sredstva, zaštitnu opremu i beskontaktne toplomjere.

Član Izborne komisije distrikta Ivica Ageljić rekao je novinarima da na području Brčkog imaju 141 redovno glasačko mjesto i 12 redovnih i kovid mobilnih timova.

Ageljić je pozvao učesnike izbornog procesa i građane da imaju razumijevanja i strpljenja, kao i da se prilikom glasanja vodi računa o dezinfekciji ruku i fizičkoj distanci.

Pravo glasa na redovnim biračkim mjestima u distriktu ima 86.845 birača, a putem pošte 5.180 građana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

CIK BiH u ponoć objavio preliminarne, nezvanične, nekompletne izborne rezultate

Radio Brčko

U Šatorovićima do 14 sati izlaznost oko 35 procenata

Admir Kadrić

Moguće kontrolno brojanje oko 13.000 glasova u Brčko distriktu

Admir Kadrić