RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Boračka zgrada napokon dobila upotrebnu dozvolu

Stambeni objekat namijenjen za zbrinjavanje pripadnika Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća odbrane, sa područja Distrikta, do kraja tekuće godine napokon bi trebao biti useljen, odnosno priveden svojoj namjeni.

Avdija Banda

„Ono što je u ovom trenutku najvažnije jeste da smo napokon riješili pitanje ugrađenog lifta odnosno dobili upotrebnu dozvolu za zgradu. Iduće sedmice predviđen je sastanak sa čelnicima brčanske vlasti kako bismo, zajednički utvrdili, sastav komisije koja će raditi na preciziranju kriterija i raspisivanju javnog poziva za dodjelu 25 stanova, pripadnicima HVO i ARBiH“, rekao je u ime Kordinacije boračkih asocijacija Avdija Banda.

Javni poziv, kako se očekuje, trebao bi biti objavljen tokom narednog mjeseca, a zgrada useljena, najkasnije do kraja tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom obilježena godišnjica Drugog korpusa ARBIH

Admir Kadrić

Brčko: U mjesnoj zajednici Brka otkriven spomenik heroju Armije Republike BiH – Enveru Pamukčiću

Admir Kadrić