Brčko

Brčko: Božićni i novogodišnji blagdani protekli mirno

Prema podacima iz Policije Brčko distrikta za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana zabilježeno je 16 prekršaja narušavanja javnog reda i mira. Pored ovih prekršaja Policija je evidentirala i povećan broj prosjačenja.

„U proteklom razdoblju za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana na području Brčko distrikta Policija nije zabilježila veće prekršaje, te možemo reći da je sve proteklo mirno. Od ukupnog broja prijava, deset se odnosilo na kršenje javnog reda i mira drskim ponašanjem, te je šest osoba lišeno slobode i zadržani su u policijskoj postaji do triježnjenja“, kazao je pomoćnik komadira Jedinice opće policije za obradu prekršaja Marko Vrhovac.

Prema njegovim riječima pored drskog ponašanja prijave su stizale i za neodgovorne vlasnike ugostiteljskih objekata, također zbog narušavanja javnog reda i mira glasnom glazbom. Policijski službenici izdali su četiri prekršajna naloga za vlasnike ugostiteljskih objekata.

„U ovom razdoblju, od 25. prosinca pa do 9. siječnja policijski službenici su evidentirali povećan broj prosjačenja, te su izdali 20 službenih zabilješki osobama koje su počinile prekršaj prosjačenjem“, dodao je Vrhovac.

Kada je u pitanju uporaba pirotehničkih sredstava nije bilo zabilježeno težih povreda, te je s te strane sve proteklo u najboljem redu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!