RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Brčanski fakulteti još uvijek imaju prostora za upis novih studenata

Upis studenata na drugi rok na Ekonomski fakultet Univerziteta iz Istočnog Sarajeva bit će otvoren od 29. ovog mjeseca i trajat će do 02.09.2022. godine. Na Ekonomskom fakultetu za sada je upisano 62 posto od planiranih upražnjenih mjesta, tako da je prema riječima dekana Ekonomskog fakulteta ostalo još dvadesetak slobodnih mjesta.

“Ono što karakteriše sve prethodne pa i ovu godinu, jeste da je obrazovanje za studente besplatno čime se želi olakšati studiranje budućim akademskim građanima. Studenti plaćaju samo samo minimalnu naknadu prilikom upisa”, naglasio je Lazar Radovanović dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

Rok za upis na prvi ciklus studija na Evropski Univerzitet traje do 30.-og septembra. Još uvijek nisu popunjena sva mjesta, a trenutno je upisano preko 180 studenata. Najveću zainteresovanost budući studenti pokazali su za studije zdravstvenih i tehničkih nauka, naveli su iz Evropskog Univerziteta.

“Također, s obzirom na lošu ekonomsku situaciju u BiH i Evropski univerzitet studentima nudi olakšice prilikom plaćanja, tako da studenti plaćanje mogu obaviti u ratama, što znači mjesečno 200 konvertibilnih maraka, što je vjerovatno olakšanje i roditeljima”, istakla je Albina Fazlović generalni sekretar Evropskog Univerziteta.

Kako bi motivisali i zadržali studente u BiH iz visokoškolskih ustanova poručuju da je potrebno uskladiti zanimanja sa potrebama na tržištu rada, s obzirom da postoji zasićenost, te da je potrebno procijeniti šta je to najinteresantnije studentima a potrebno poslodavcima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Почиње упис студената на Економски факултет

Дејана Крстић

FINra sa jedinstvenim nastavnim planom i programom u regionu

Radio Brčko