RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Još sedam dana za podnošenje zahtjeva na Javni poziv za stipendije

Vlada Brčko distrikta je juče usvojila Program utroška sredstava predviđenih za stipendije redovnim studentima s područja Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1.1.2022. do 31.7.2022. godine. Visina sredstava za ovu namjenu iznosi ukupno 280.000 KM. Brčanski studenti imaju još sedam dana vremena da podnesu zahtjev za stipendiranje.

“Zahtjeve za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta, studenti koji ispunjavaju uslove predviđene Javnim pozivom mogu podnijeti do 2. septembra 2022. godine”, potvrdio je danas za Radio Brčko Aleksandar Maksimović šef Pododjeljenja za visoko obrazovanje u Vladi Brčko distrikta.

On je dodao da će Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta uskoro raspisati i Javni poziv za stipendiranje smještaja studenata u studentskim domovima na fakultetima u Bosni i Hercegovini za šta se svake godine  uvećavaju sredstva.

“S obzirom da se sredstva moraju planirati unaprijed to se za sada radi na osnovu projekcije broja studenata koji bi mogli koristiti ovu mogućnost”, istakao je Maksimović.

Vlada Brčko distrikt godišnje izdvaja preko milion maraka za stipendiranje skoro 700 studenata sa područja Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.