Brčko

Brčko: “Brčansko srce” obilježilo svjetski Mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Članice udruženja oboljelih od malignih oboljenja „Brčansko srce“ Brčko, danas su na Trgu Mladih dijelile građanima ružičaste vrpce, povodom „Ružičastog oktobra“, svjetskog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke. Nažalost, u Brčkom i dalje raste broj oboljelih od ove opake bolesti.

Predsjednica Udruženja „Brčansko srce“ Brčko Ramiza Musić u izjavi medijima kazala da se broj žena oboljelih od karcinoma dojke, nažalost, povećava, da na godišnjem nivou on u Brčko distriktru iznosi od 30 do 35 novooboljelih i pozvala sve žene na preventivne ljekarske preglede.

Ramiza Musić

Musić je kazala da posebno zabrinjavanja podatak da sve češće obolijevaju mlađe osobe i dodala da je odnedavno u udruženju na raspolaganju pokretni mamograf.

Halida Bešić, kojoj je prije dvije i po godine dijagnosticiran rad dojke, nakon čeka je uspješno operisana, kazala je da se sada dobro osjeća i da svo svoje slobodno vrijeme provodi u udruženju baveći se raznim aktivnostima i edukacijama.

Iz udruženja su ponovo pozvali sve žene da barem jednom godišnje urade pregled dojke i papa test, jer otkrivanje bolesti na vrijeme uveliko znači i njeno izlječenje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button