RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Crveni krst Brčko distrikta učestvovao na edukativnom treningu u Berlinu

U periodu od 22. do 25. novembra Crveni krst Brčko distrikta BiH uzeo je učešće na edukativnom treningu koji se održao u Berlinu. Tema održanih predavanja i radionica jeste prikupljanje potrebnih podataka sa terena i prepoznavanje potreba, u slučaju odgovora na vremenske nepogode i druge prirodne katastrofe.

Organizatori predavanja su Međunarodni Crveni krst i Crveni polumjesec čiji je cilj umrežavanje humanitarnih organizacija iz cijelog svijeta. Crveni krst Brčko distrikta BiH jedina je humanitarna organizacija sa prostora Balkana koja je uzela učešće na održanom treningu.

“Pored našeg Crvenog krsta kao jedinog predstavnika iz BiH i Balkana, učešće su uzeli predstavnici iz Njemačke, Italije, Ukrajine, Hondurasa, Finske, Švicarske, Poljske i mnogih drugih zemalja”, rekao je Eldin Fazlović predstavnik brčanskog Crvenog krsta i učesnik na treningu.

Potrebno je mnogo više projekata i predavanja na ovu temu, dodao je Fazlović, jer kako kaže propusti iz prošlosti ne smiju se ponavljati. Kao lokalna zajednica moramo se mnogo više edukovati i uključiti u rad organizacija koje djeluju na polju zaštite ljudi i materijalnih dobara.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.