RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Članovi Asocijacije mladih SDA očistili lokalitet masovne grobnice u Goricama

Članovi Asocijacije mladih SDA Brčko Distrikta BiH danas u brčanskom naselju Gorice realizirali akciju čišćenja.

Na ovoj lokaciji je 2006. godine otkrivena masovna grobnica sa tijelima 277 civilnih žrtava.

Radi o sekundarnoj masovnoj grobnici u kojoj su pronađena tijela civilnih žrtava bošnjačke i hrvatske nacionalnosti koje su srpske snage ubile u Brčkom 1992. godine.

Asocijacija mladih SDA Brčko je i proteklih godina organizovala akciju čišćenja od rastinja.

Asocijacija mladih SDA Brčko distrikta BiH kontinuirano vodi brigu o spomenicima stradalih žrtava u agresiji na našu domovinu. Neophodno je prisjećati se, a sad se, nakon što su nešto povoljniji epidemiološki uslovi, ukazala mogućnost da realizujemo spomenutu aktivnost”, rekao je predsjednik Asocijacije mladih SDA Brčko distrikta BiH.

Na ovu akciju se odazvalo nekoliko desetina mladih aktivista Asocijacije, koji su pored rastinja očistili i prilaz prema ovoj grobnici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Akcija čišćenja mjesta masovne grobnice u Goricama kod Brčkog

Миљана Ђурђевић