RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Članovi “Mamba” osvojili drugo mjesto na takmičenju u Novom Sadu

Članovi škole plesa Mambo Brčko prethodnog vikenda učestvovali su na međunarodnom takmičenju u Novom Sadu.

Na ovom velikom međunarodnom turniru u organizaciji Plesnog kluba Vojvodina Dance iz Novog Sada škola plesa Mambo je učestvovala sa plesnom formacijom „Mamboline“ i sa ovog takmičenja se vratila sa osvojenim drugim mjestom, odnosno srebrnom medaljom.

Formaciju Mamboline čine: Asija Atić, Teodora Tešić, Farah Dervišević, Anja Blagojević, Katarina Ilić, Emina Palamarević, Šemsa Palamarević, Ana Đogić, Nikolina Blagić i Duška Jovanović.

Nakon turnira u Novom Sadu, članovi škole plesa Mambo iz Brčkog se pripremaju za veliki međunarodni turnir u Sarajevu koji će se održati 03.11 kao i za WDSF World Open turnir iz kalendara Svjetske sportske plesne federacije koji će se održati u glavnom gradu Turske, Ankari, 04.11.2018 gdje će školu plesa Mambo Brčko predstavljati naš najuspješniji sportsko plesni par Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti u konkurenciji više od 70 sportsko plesnih parova iz više od 25 država.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus – državni prvaci BiH

Sanita Jerković Ibrahimović

Da li znate šta dobija pobjednik Evrovizije?

Radio Brčko

Međunarodna nagrada ‘Botticelli’ dodijeljena Neni Šešić-Fišer u Firenci

Vladimir Matijević