RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt BiH usvojio niz važnih dokumenata posvećenih europskim integracijama

Ova je  godina bila vrlo aktivna godina za Brčko distrikt kada su europske integracije u pitanju, ali ne samo za Brčko distrikt nego i za cijelu BiH, kazao je Ilija Stojanović predstojnik Ureda za europske integracije Vlade Brčko distrikta BiH.

Stojanovićje kazao da je Vlada Brčko distrikta održala nekoliko tematskih sjednica posvećenih europskim integracijama, što ukazuje da postoji posvećenost ovom procesu. U proteklih razdoblju usvojeno je niz vrlo važnih dokumenata , kao što je srednjoročni program prioriteta Brčko distrikta za razdoblje 2015-2020 godina,odnosno to je projekat koji obuhvata preko tri stotine mjera, i taj je dokument usvojen i od strane Skupštine Brčko distrikta , istakao je Stojanović.

Nedavno je usvojen i akcijski plan na razini Brčko distrikta za sprovođenje reformske agende Europske unije ,   i to je dodatni plan iz oblasti europskih integracija koji obuhvata dodatnih 60-ak mjera koje je potrebno sprovesti u srednjoročnom razdoblju od tri godine.

U distriktu Brčko je održano niz konferencija i aktivnosti , prije svega sjednica komiteta regija EU koja je nedavnmo održana , na kojoj su istaknuti pozitivni koraci Brčko distrikta na polju EU integracija.

Sljedeća 2016 godina će se provesti u implementiranju usvojenih dokumenata odnosno konkretnih mjera iz srednjoročnog programa, naglasio je još Stojanović.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.