Brčko

Brčko distrikt: Nastavlja se sanacija školskog objekta u Šatorovićima

Predstavnik Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta nedavno je u Sarajevu potpisao Sporazum o saradnji na realizaciji projekta obnove i izgradnje komunalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljena lica i povratnici iz sredstava za 2022. godinu.

“Potpisani Sporazum predviđa implementaciju projekta zamjena stolarije, vodovodne i kanalizacione mreže u JU Petnaesta osnovna škola Šatorovići za koji su odobrena sredstva u visini od 62.000 KM”, istakao je Vedad Zeherović v.d. šefa Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja.

Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta do sada je apliciralo sa nekoliko projekata za sredstva koja se objavljuju po Javnom pozivu koje su raspisivala Ministarstva u Vijeću ministara BiH. Konkretno gotovo svake godine ovo Odjeljenje učestvuje u Javnim pozivima koje objavljuje Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Zeherović je pozvao i predstavnike drugih mjesnih zajednica koje imaju ideju za sanaciju ili rekonstrukciju  pojedinih infrastrukturnih objekata, a koji se nalaze u područjima sa raseljenim licima ili izbjeglicama da se obrate ovom Odjeljenju.

Pored sredstava koja se svake godine izdvajaju u budžetu Brčko distrikta za projekte sanacije i rekonstrukcije  ratom porušene imovine i integracije rasljenih lica i izbjeglica u lokalnu sredinu, ovo Odjeljenje će nastaviti aplicirati i za sredstva kojima se finasiraju projekti sa državnog i entitetskog nivoa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!