RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt: Objavljen Javni poziv za jednokratnu novčanu pomoć za nabavku udžbenika

Služba za Boračko invalidsku zaštitu Brčko distrikta nedavno je raspisala Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći djeci porodica poginulog borca i ratnih vojnih invalida za nabavku udžbenika i drugog školskog materijala. Broj djece koja mogu konkurisati za ovu pomoć proteklih se godina drastično smanjio.

„Ovu pomoć mogu ostvariti isključivo redovni učenici ili studenti koji pohađaju nastavu na nekoj od srednjih ili visokoškolskih ustanova. S druge strane svi oni koji su navršili 26 godina, apsolventi su ili obnavljaju godinu na fakultetu ili razred u srednjoj školi, nemaju pravo na se jave na ovaj Javi poziv“, istakao je Senad Bešić, šef ove službe.

Bešić dodaje da se broj djece koja mogu ostvariti pravo na ovu jednokratnu pomoć iz godine u godinu drastično smanjuje i da će se konačan broj znati tek po završetku ovog Javnog poziva.

Nakon što se zaključi Javni poziv, Odjel za zdravstvoi ostale usluge Vlade Brčko distrikta će donijeti rješenja svim korisnicima koji ispunjavaju uslove i na njihove račune će biti doznačena sredstva u iznosu od 250 KM koja mogu biti utrošena isključivo za nabavku udžbenika i školskog pribora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.