RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt penzijskom Fondu RS-a duguje 13, 5 milijuna KM

Članovi Udruge penzionera Brčko distrikta, koji su korisnici penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske (RS) danas su održali 17. redovitu godišnju sjednicu Skupštine ove udruge , na kojoj su izabrana radna tijela, te razmotreni i usvojeni dokumenti Skupštine.

Živan Đurić predsjednik Skupštine Udruge penzionera Brčko distrikta je kazao, kada je program rada za ovu godinu u pitanju, da će u ovoj godini pokušati što uspješnije riješavati materijalna pitanja penzionera, unatoč njihovim skromnim malim financijskim mogućnostima , zatim jačati Fond solidarnosti , organizirati izlete, kao i druge sportsko rekreativne događaje.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj koji je nazočio današnjoj sjednici u Brčkom, je kazao da je položaj penzionera težak u cijeloj zemlji , i da se nije od prošle godine ništa znatnije poboljšalo.

Penzioneri distrikta Brčko redovito primaju penzije unatoč činjenici da za njih nitko ništa ne uplaćuje , tako da više od 4 godine nije uplaćena niti jedna marka , i da  Brčko penzijskom Fondu RS-a duguje 13, 5 milijuna maraka, kazao je Rakulj.

On je istakao da se penzioneri u Brčkom ne plaše , jer će i dalje penzije uredno biti isplaćivane, te da je dogovoreno da  inspektori uđu u firme i javni sektor te da će se potraživanja morati platiti.

Fond PIO RS-a , naglašava Rakulj , nažalost gubi vlastiti novac, jer za isplate penzija uzima novac iz Banke , pod kamatu .

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.