RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt: Poreska uprava nabavlja softver za kontrolu priređivača igara na sreću

Poreska uprava Brčko distrikta će u ovoj godini izvršiti nabavku softvera za kontrolu i primjenu Zakona o igrama na sreću, a koji treba biti sastavni dio novog integralnog informacionog sistema ove poreske institucije.

„Za ove namjene u kapitalnom budžetu su predviđena početna sredstva u iznosu od dva miliona KM dok će potpuna uspostava informacionog sistema obuhvatiti sve segmente koji su u nadležnosti Poreske uprave poput razreza poreza, elektronskog podnošenja poreskih prijava, prinudne naplate, inspekcijske kontrole, upravljanje rizicima kao i kontrolu primjene Zakona o igrama na sreću“, istakla je Tatjana Mihajlović, direktorica Poreske uprave.

Osavremenjivanje informacionog sistema Poreske uprave Brčko distrikta podrazumijeva izgradnju i opremanje data centra u kojem će ovaj sistem biti smješten.

Izdvojena sredstva od dva miliona maraka u ovogodišnjem kapitalnom budžetu neće biti dovoljna za izgradnju kompletnog novog informacionog sistema Poreske uprave ali bi ova sredstva mogla biti dostatna za prioritete, a to su u ovom trenutku izgradnja data centra i nabavka softvera za kontrolu i primjenu Zakona o igrama na sreću.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

riki 13.02.2023. - 09:40 at 09:40

lova za prointer

Kometari su zaključani.