Brčko

Brčko distrikt: Subvencije za električnu energiju potrošačima će biti doznačene uz račun za august mjesec

Pojedinačne subvencije bi trebale iznositi od 50 do 55 KM

Iako je Vlada Brčko distrikta na sjednici održanoj 13. jula ove godine odobrila subvencije u iznosu od 1,6 miliona KM za utrošak električne energije aktivnim potrošačima iz kategorije domaćinstava za 2022. godinu, ova sredstva još uvijek nisu doznačena JP “Komunalno Brčko”. Kako nam je danas potvrđeno iz ovog preduzeća, ovaj odbitak bi trebao biti uračunat na računima za potrošenu električnu energiju za august mjesec.

„Prema informacijama koje imamo iz Vlade Brčko distrikta ova sredstva će na račun preduzeća biti uplaćena početkom narednog mjeseca te ćemo do kraja augusta izvršiti umanjenje računa za električnu energiju kod svih potrošača kojima je ovom odlukom omogućeno korištenje ove subvencije“, potvrdila je za Radio Brčko Enesa Nikšić, šefica Službe za odnose sa kupcima u JP “Komunalno Brčko”.

Ova finansijska sredstva neće moći koristiti izabrani imenovani zvaničnici Brčko distrikta BiH, rukovodioci javnih preduzeća i svih drugih pravnih lica osnovanih od strane Distrikta kao i nosioci pravosudnih institucija.

„Naša želja jeste da prije svega pomognemo građanima zbog teške finansijske situacije do koje je došlo nakon korona virusa, ali i usljed drugih razloga koji se dešavaju u našem širem okruženju. Imamo namjeru da omogućimo ovu subvenciju aktivnim potrošačima na području Distrikta kojih, prema dobijenim podacima od JP „Komunalno Brčko“ ima oko 30.000 iz kategorije domaćinstva“, izjavio je Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Očekuje se da će visina ove subvencije pojedinačno za svakog vlasnika električnog brojila iz kategorije domaćinstva iznositi od 50 do 55 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!