Brčko

Brčko: Glasanje započelo prema planu

Biračko mjesto u mjesnoj zajednici Grbavici 200C050B otvoreno je na vrijeme, potvrdio je predsjednik biračkog odbora Slobodan Pudić. Prema njegovim riječima, jako je dobro što na ovim Općim izborima predsjednici imaju dodatnu obavezu da ovjeravaju i potpisuju svaki glasački listić, kao i činjenica da se svi glasači gledaju u leđa jer nisu zatvoreni kao prije da se ne vide, što spriječava bilo kakve moguće nepravilnosti. U Mjesnoj zajednici Gluhakovac također dva biračka mjesta otvorena su u sedam sati. Amer Lević predsjednik jednog od biračkih odbora istakao je da posle otvaranja na biračka mjesta pristižu glasači, uglavnom penzioneri, ta da se nada kako će sve teći bez poteškoća tokom cijelog dana.

U Mjesnoj zajednici Mujkići na dva biračka mjesta sve takođe su sve pripreme izvršene blagovremeno.

„Kompletirani su birački odbor. Tu su i promatrači a za prvih sat vremena već je glasalo nekoliko desetina stanovnika ove mjesne zajednice“, istakao je prdjednik jednog od biračkih odbora Nadir Šadić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!