Brčko

Gradonačelnik Milić primio Milorada Arlova, predsjednika Odbora za pomoć Srbima na KiM

Distrikt donirao 10.000 KM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić danas je primio predsjednika Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije (KiM) Milorada Arlova povodom donacije Distrikta, na inicijativu Ureda gradonačelnika, kroz rebalans proračuna od 10.000 maraka za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

Ovom prigodom Arlov se zahvalio gradonačelniku Miliću, te istaknuo kako očekuje da će centar biti otvoren do kraja godine i da im do završetka izgradnje nedostaje još 80.000 eura.

„Danas sam došao da se zahvalim Vladi Brčko distrikta i gradonačelniku Siniši Miliću za pomoć u izgradnji Dnevnog centra “Podrži me –9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici za više od 144 djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Projekt smo trebali završiti, ali nas je pandemija usporila i vjerujem da ćemo ga do kraja godine završiti. Distrikt je izdvojio 10.000 maraka i to je dosta velika pomoć, te bih ovim putem pozvao sve lokalne zajednice i one koji mogu u RS da pomognu izgradnju Dnevnog centra. Zahvaljujem i brčanskoj „Prosvjeti“ što sudjeluje u projektu Spojimo djecu Kosova i Metohija i Republike Srpske, koji smo morali da odlaožimo”, istaknuo je Arlov, dodajući da nedostaje još 80.000 eura za završetak radova, te da će prostorije urediti Kancelarija za Kosovo i Metohiju RS-a.

Gradonačelnik Milić osvrnuo se na Arlovu humanost i sve ono što radi za srpski narod, te istaknuo da je ovo ujedno i način da se izrazi zahvalnost, kako je naveo, na svemu što je Republika Srbija učinila u proteklim godinama za Brčko distrikt.

„Ovo jeste više simbolički čin da i mi uputimo odavde izraze potpore djeci na Kosovu i Metohiji da ostanu i opstanu na svojim ognjištima. U ovom slučaju želio bih da zahvalim i svima onima koji su kroz insitucije vlasti Brčko distrikta podržali prijedlog Ureda gradonačelnika, jer ovo su bila sredstva koja su predviđena u rebalansu prorarčuna. Ovo je jedan simboličan način da se zahvalimo za sve ono što je Republika Srbija činila našem narodu u proteklim godinama“, rekao je Milić, podsjetivši na pomoć Vlade R Srbije, posredovanjem Vlade RS-a, u iznosu od milijun KM za izgradnju vrtića u naselju Ilićka.

Arlov je na koncu podsjetio da su, zahvaljujući donacijama za Dnevni centar, prikupili 200.000 eura, te da će detalji o svima akcijama, uključujući i humanitarni broj, biti prezentirani kroz knjigu  „Humano srce Srpske“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button