RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Gradonačelnik sa saradnicima posjetio planinarski dom “Sveti Bernard”

U ponedjeljak 08.07.2019. godine, planinarski dom “Sveti Bernard” je posjetio gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić sa članovima i djelatnicima Vlade Brčko distrikta. Uprava PD “Granaš” je iskoristila priliku te gradonačelniku predočila planove i mogućnosti upotrebe kapaciteta planinarskog doma i sadržaja oko istog, ali i potrebe ulaganja sa ciljem upotpunjavanja sadržaja.

Ne krijući zadovoljstvo izgledom i položajem planinarskog doma članovi Vlade Brčko distrikta su uvidjeli mogućnosti suradnje sa ciljem upotrebe turističkih potencijala južnog dijela Brčko distrikta. Čist šumski zrak, autohtona „narodna“ jela, planinarske staze i adrenalinski sadržaj, kapaciteti su koji se sve više traže u modernom vremenu, a sve to je moguće ostvariti u ovom dijelu Brčko distrikta.

Pored gradonačelnika, u neformalnom druženju u planinarskom domu Sveti Bernard bili su i Petar Vrhovac šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, Srđan Blažić šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Olivera Dragutinović šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko pravne odnose, Zoran Bulatović šef Odjeljenja za komunalne poslove, te djelatnici pododjela za potpore mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!