RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: „Gradska regata – karneval na vodi 2021“ u nedjelju, 8. avgusta

Manifestacija „Gradska regata-Karneval na vodi 2021“ održaće se 8. augusta, u nedjelju, 2021. godine u Brčkom, u organizaciji Nautičkog kluba Brčko.

Manifestacija se sastoji od defilea okićenih plovila i cjelodnevnog druženja na vodi, te velikog koncerta na obali kojim se manifestacija završava u večernjim satima. Cilj je promocija i afirmacija rijeke Save i doprinos unapređenju nautičkog turizma grada, te promocija gradskog izletišta Ficibajer.Očekuje se oko 300 plovila i oko 1.500 učesnika, kako iz našeg grada, tako i iz susjednih opština i gradova i svi su dobrodošli. U okviru manifestacije biće organizovan bogat kulturno-sportski program.

 

Početak regate je u 11.00 sati kada plovila kreću sa lokaliteta Ficibajer i idu uzvodno rijekom Savom do lokaliteta Rajevo selo, gdje je predviđeno druženje, a potom se vraćaju natrag do Ficbajera gdje će biti organizovan defile plovila i muzički dio programa.

U muzičkom dijelu programa učestvuju „Zvijezda Granda“ Jasmin Hasić i estradni umjetnik Semir Cerić Koke.

Prijave za učešće na regati vrše se svakim radnim danom od 8.00 sati do 16.00 sati u prostorijama Nautičkog kluba ili putem zvanične Fejsbuk stranice Kluba https://www.facebook.com/nkbrckocom.

Potvrda učešća je obavezna na dan održavanja regate.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.