RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: HDZ organizirao Božićni domjenak

Hrvatska demokratska zajednica, Organizacija za Brčko distrikt, sinoć je organizirala tradicionalni Božićni domjenak u Napretkovom domu. Nazočnima se obratio predsjednik Anto Domić kazavši da su zadovoljni radom HDZ-a u godini na izmaku.

Anto Domić

“Božić je blagdan obitelj, stoga se i HDZ ponaša kao velika obitelj svojih članica i članova. Kao politička stranka, radili smo u suradanji s drugim strankama, ali nam je isto tako važan odnos prema našim ljudima, njihovom socijalnom statusu, pravima i položaju u društvu. Želimo da im bude osigurano kvalitetno školovanje, dobro zdravstvo, ali i da im bude pristupačna javna uprava, a na čemu intenzivno radimo”, poručio je Domić.

Domić je istaknuo i to da očekuje još bolje rezultate u narednom razdoblju, posebno na predstojećim izborima u R Hrvatskoj.

„Mi ćemo 5. siječnja dati svoj maksimum kako bi Kolinda Grabar Kitarović obnovila svoj mandat predsjednice jer mnogo Hrvata u BiH ima hrvatsko državljanstvo, što im omogućuje pravo da sudjeluju u izbornom procesu“, rekao je Domić.

U okviru Božićnog domjenka, pred oko 300 posjetitelja, upriličen je kulturno-zabavni program hrvatskih kulturno-umjetničkih društava (Bijela, Gornja Skakava i Gornji Zovik), uz izložbu i degustaciju posavskih jela.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Upriličen Božićni domjenak u Napretkovom domu

Sandra Živković

Brčko: U Boću upriličen predizborni skup HDZ-a

Vladimir Matijević

Brčko: Upriličen Božićni domjenak u Napretkovom domu

Radio Brčko