RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Intenzivan rad Odjeljenja za komunalne poslove podržan i dodatnim izdvajanjem u rebalansu budžeta

Među prioritretima u radu Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade do kraja ove i početkom naredne godine je i poboljšanje vodosnadbijevanja, posebno ruralnih dijelova Distrikta.

“Prioritetno nastavljamo projekat vodosnadbijevanja Gorica u dužini od oko 4.000 metara, potom problem vodosnadbijevanja Grbavice trasom od 2.000 metara, te završavamo projekat Brka, pripajanjem na glavni transportni cjevovod u dužini od 1.600 metara. Za Gorice će biti izdvojeno oko 500.000, a za Grbavicu i Brku oko 400.000 maraka“, rekao je šef resornog Odjeljenja Vlade Distrikta, Majazudin Vehabović.

Intenzivno se radi i druga projektna dokumentacija kad je riječ o poboljšanju vodosnadbijevanja u Distriktu.

„Već je u izradi projektna dokumentacija za vodosnadbijevanje Brezovog Polja, te projekat vodosnadbijevanja Gornjih i Donjih Dubravica iz pravca grada“, naglasio je Vehabović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!