RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Izložba kultnih vozila-Bube se druže

U sklopu manifestacije VII Bijeljinske bubijade, gdje je održana- revijalna vožnja Bubama od Bijeljine do Brčkog i nazad, danas na Trgu mladih građani Distrikta imaju priliku da posjete izložbu ovu kultnih vozila.

Zajedno sa tehničkom podrškom Turističke organizacije Brčko distrikta BiH, ovo će biti prilika da više od šezdeset kultnih vozila Buba i kombija T1, T2 i T3 zablista na ulicama, dok su na Trgu mladih u Brčkom, ovi vanvremenski četverotočkaši izloženi javnosti.

Na skupu je oko 200 učesnika sa više od 60 automobila, a osim učesnika iz bivše Jugoslavije, na događaju su se pojavili i strastveni ljubitelji Buba i kombija iz drugih zemalja.

„Ova je manifestacija ostvarenje moje životne želje, da dočekam i ugostim u našem gradu moje prijatelje sa cijelog Balkana i Jugoistočne Evrope, a kojima je u srcu oldtajmer Volkswagen, odnosno Bube i T1, T2 i T3“, kazao je ljubitelj oldtajmera i domaćin skupa u Brčkom Dragan Peštić.

Predsjednik kluba Oldtajmer Bijeljina, Bojan Stajić kazao je da se nada da će ovaj događaj postati tradicija u budućnosti.

„Sedma Bubijada a prvi put nešto novo, to jest revijalna vožnja od Bijeljine do Brčkog. Ovi automobili su stvarno za uživanje, prelazimo dosta kilometara,  idemo na skupove u Makedoniju, Sloveniju, Crnu Goru. Ovdje je danas najstarija Buba iz 1953 godine, a najviše je vozila iz šezdesetih i sedamdesetih godina. Nije ih teško održavati, najskuplja je restauracija“, dodao je Stajić.

Prema njegovim riječima, u ovom klubu u Bijeljini ima oko 50 članova, ljubitelja oldtajmera.

Slaviša Hrvaćanin iz Prijedora i Toni Bojović iz Podgorice samo su neki od učesnika današnjeg skupa oldtajmera.

Slaviša je na skup stigao sa svojim kombijem T3 sinhro austrijskih registracija, te ističe da je ovaj hobi više cijenjen na zapadu, i da iako su tamo susreti veći, ipak više voli susrete ljubitelja oldtajmera u BiH.

Toni naglašava da već sedam godina dolazi u Bijeljinu na Bubijadu, a ove godine je došao sa Bubom iz 1996 godine i prvi put je u Brčkom.

Ovi oldtajmeri na Trgu mladih bit će izloženi do 17 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.