BrčkoKultura

Brčko: Izvedena predstava o snovima i prijateljstvu

Dom kulture Brčko distrikta danas je bio mjesto susretanja brčanskih osnovaca i glumačkog ansambla dječjeg teatra „Poletarac“ iz Beograda. Siniša Pilipović, Nikola Đukić i Kristina Kapetanov izveli su poučnu predstavu „Lovac na bajke, koja progovara o našim snovima, prijateljstvu i ljubavi.

„Ovo je naš novi projekt koji se zasniva na tome da svako treba imati svoju bajku. Turneju u drugom polugodištu otvaramo u Brčkom, a nastavljamo u Modriči i Doboju, te ponovo dolazimo u Brku i Maoču i u brčanske vrtiće“ ističe Pilipović, najavljujući naredna gostovanja u Distriktu za mjesec dana.

Kristina Kapetanov glumila je Alisu, koja se vraća iz zemlje čuda, i koja želi probuditi svijest kod djece o postavanturističkim događajima njene junakinje. „Uvek smo zadovoljni pozitivnim reakcijama brčanske publike, koja nas interaktivno prati kroz naše priče, ovaj put kroz priču koja šalje poruku o tome da ukoliko nešto jako želimo, da se to uistinu može i ostvariti“, poručila je Kapetanov.

Nikola Đukić, kroz lik Meduške Geguške, ruši sve predrasude o stvarnosti, postavljajući bajku na pijedestal glumačkog umjeća kroz ukradene snove i obećanja, koja se samo još u bajci uvijek ispunjavati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button