Brčko

Brčko: Jačanje saradnje između Kancelarije za reviziju i Ekonomskog fakulteta i na osnovu potpisanog Memoranduma

Predstavnici Kancelarije za reviziju javnih institucija i službi Distrikta i brčanskog Ekonomskog fakulteta potpisali su Memorandum o međusobnoj saradnji koji se bazira na principima partnerstva, transparentnosti i međusobnog informisanja.

„Ciljevi saradnje se ogledaju u sprovođenju projekata od zajedničkog interesa, poput organizovanja predavanja za studente u domenu finansijske i revizije učinka, kao i mogućnosti posjete samoj Kancelariji uz izvođenje eventualne praktične nastave, kroz rad sa nama“, rekla je, kao potpisnica Memoranduma, glavna revizorka Selma Šadić.

Potpisanim dokumentom se precizira produbljavanje naučno stručne saradnje.

„To podrazumjeva organizovanje, te obostrano pozivanje na različite stručne debate ili okrule stolove“,  naglašava Šadić. Cijelokupno jačanje saradnje, što se Kancelarije za reviziju tiče, spada i u jedno od njenih strateških opredijeljenja.

„Ovakva praksa u skladu je i sa INTOSAI principima za vrhovne revizorske institucije, a samo potpisivanje ovog Memoranduma predstavlja prvi korak za produbljavanje međusobne saradnje sa fakultetom te razmjenu profesionalnih iskustava“, zaključila je glavna brčanska revizorka Selma Šadić.

Potpisivanje Memoranduma je pozdravio i drugi potpisnik, dekan Ekonomskog fakulteta Lazar Radovanović naglasivši da se njime precizira i zajednička saradnja u naučno nastavnoj oblasti, ali i ono što je jako bitno, kroz praktičan uvid odnosno studensku praksu.

„Memorandum nam otvara mogućnost da Kancelarija primi određen broj studenata na praksu jer je ovo interesantna oblast, naročito za naše studente kada se radi o eksternoj reviziji, jer mi na fakultetu izučavamo takozvanu internu reviziju“, akcentirao je dekan brčanskog Ekonomskog fakulteta Lazar Radovanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!