RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Jedno lice lišeno slobode zbog osnova sumnje za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga

U nastavku planskih aktivnosti na suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 10.05.2022. godine u periodu od 18.00 do 19.40 sati po Naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili pretrese dva lica, te stambenog i pomoćnog objekta, kao i dvorišta u jednom brčanskom naselju.

Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto: ukupno 85 grama opojne droge „Amfetamin-Speed”, te oko 14 grama opojne droge „Marihuana”, što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem i vaganjem,  a pronađeni su i ostali predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Nakon pretresa privedena su ukupno četiri lica, a nakon kriminalističke obrade tri lica su puštena dok je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, slobode lišen Š.E. rođen 1984. godine u Brčkom gdje je i nastanjen.

Navedeno lice će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH na dalje krivično pravno procesuiranje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Johannesburgu uhapšeni muškarci sa zlatnim polugama vrijednosti oko 4,1 milion dolara

Radio Brčko

U akciji “Trag” uhapšeno sedam osoba sa područja Trebinja i Foče, dok je jedna u bjekstvu

Radio Brčko

Desnica Radivojević, koji je uhapšen u akciji “Farmer”, predat Tužilaštvu

Radio Brčko