RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: “Komunalno” kupilo četiri od planiranih sedam autosmećara

Nakon višemjesečnog zastoja, zbog uloženih žalbi na objavljene javne pozive, JP Komunalno Brčko je, tokom prošlog mjeseca, uspjelo kupiti nekoliko kamiona kojima se  vrši odvoz otpada sa područja Distrikta.

“Ispoštovali smo sve procedure i kupili četiri od planiranih sedam autosmećara koje su  nam neophodne da obavljamo redovan odvoz otpada u prvoj smjeni od svih kupaca na području Distrikta”, istakla je Jelena Lugonja, asistent direktora u ovom preduzeću.

Skupština Brčko distrikta je, kao osnivač ovog javnog preduzeća, prošle godine komunalnom preduzeću odobrila grant sredstva u iznosu od 1.200.000 KM za kupovinu  specijalnizovanih vozila za rad .

JP Komunalno Brčko je, u oktobru mjesecu, prošle godine došlo u nezavidnu situaciju jer je zbog isteka ugovora po operativnom lizingu ostalo bez gotovo svih vozila kojima se odvozi smeće od stanovnika Brčko Distrikta.

Iako je novac za nabavku novih kamiona bio obezbijeđen i javni pozivi za kupovinu raspisani, administrativne procedure i žalbe su ovaj cijeli proces doveli u pitanje, a samu uslugu odvoza smeća dodatno zakomplikovali.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обавјештење за купце електричне енергије – далековод Коренита

Radio Brčko

ЈП „Комунално Брчко“: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ за понедјељак 11.03.2019. године

Radio Brčko

Brčko: Zahtjev za odštetu za ujed psa lutalice rješava se u roku od 15 dana

Radio Brčko